Haaste-Poika

K.M. Nopsa – Metsolan Sopu – Suikku

Ennätys: 21,4a-24,6

Voittosumma: 120 075€

 

 

Hinnat:

Varsamaksu 500€

 

s. 1999. Säkä 154 cm.

AIKANSA IKÄLUOKKAVARSASTA KUNINKUUSTASON KILPAILIJAKSI! Kilpaura alkoi 3-vuotiaana sijoittuen toiseksi. Se jatkui läpi ikäluokkalähtöjen, ollen toisena mm. Pikkupelimannissa, Oulu-Expressissä, Pikkukunkussa ja Satakunta Seniorissa. Vanhempana ori voitti V75 lähtöjä juosten valiodivisioona menijöitä vastaan. Haaste-Pojan kilpaura kattaa 168 starttia, joista 18 voittoa ja kaikkiaan 61 kertaa kolmen sakissa. Voittosummaksi tuli komeat 120 075 e. Ennätyksekseen ori sai 21,4a. Suku on kiistattoman hyvä! Isänä Derby-voittaja K.M. Nopsa ja emänä Metsolan Sopu, josta mm. Sopun Haaste 22,7. Emänisänä orilla on Suikku, jonka kertaaminen sukutaulussa on tuottanut upeita lahjakkuuksia! Haaste-Pojalla on elossa olevia kilpailu-ikäisiä jälkeläisiä 7. Tästä todella pienestä joukosta on tullut mm. Satakunta-ajon voittaja Hissun Haaste 25,3a, vs.27 730 e. Kaiken tämän lisäksi ori on vielä hieno ja hyväkäytöksinen yksilö, joka myös periyttää näitä ominaisuuksia varsoihinsa!

 


Hermanni Totki

Simo Sukkela – Nalle-Kaisa – Mikker

Ennätys: 22,8a-24,1.

Voittosumma: 62 655€

 

 

Hinnat:

Varsamaksu 500€

 

s. 2003. Säkä 160 cm.

Hermanni Totki edustaa ravivarmuusgeeniä DMRT3 muotoa A/A, jonka omaavat hevoset ovat ravivarmuudeltaan parempia kuin hevoset, joilla tätä geenimuotoa ei ole. Emä Nalle-Kaisa on I-palkittu KTK-tamma joka on aikanaan ollut Kriterium nelonen, emä- nemä Kesätähti on Valio-palkittu jälkeläisistään. Hermanni Totki on hieno luonteinen II-palkinon KTK ori. Ori on nähtävissä Teivossa Hannu Kamppurin tallilla. Tiedustelut p. 0405069934.

 


 

Huiman Pyste

Pysteri – Hulinan Huima – Huima

Ennätys: 20,7a-21,9

Voittosumma: 329 058€

 

 

Hinnat:

Varsamaksu 700€

 

s. 1997. Säkä 156 cm.

Voitti jo 3-vuotiaana – huipulla vielä 14-vuotiaana! Huiman Pyste kilpaili 11 kautta, se selviytyi tärkeimpien ikäluokkakilpailujen finaaleihin, voitti mm. Erilo-juoksun, oli 2. Derbyssä ja 3. Pikkukunkussa. Vanhempana se oli kuninkuuskilpailun toinen ja kahdesti kolmas. Huiman Pysteen siskot ovat jättäneet useita tähtijuoksijoita, mm. Ravikuningatar-kisaan vuonna 2016 osallistunut tamma Huimariina 22,9a-23,9 vs. 125 205 e (voitto % yli 30!). Huiman Pysteen ensimmäisistä pienistä ikäluokista on yksi valio- ja kolme tähtijuoksijaa: Muiston Hurja 23,0a, Lintan Pysti 27,2a, Muiston Humina 27,4a ja Vakta 28,2. Huiman Pysteen suku sopii useimmille tammoille, sillä sen suvusta puuttuvat valtaoriit Suikku, Vokker ja Vieteri.

 


 

 

I.P. Legenda

Viesker – I.P. Suvitar – Suikku

Ennätys: 22,8a-25,5.

Voittosumma: 51 270€

 

Hinnat:

Varsamaksu 850€ +alv (24 % 204€)

 

s. 2009. Säkä 162 cm.

Vasta 8-vuotias kuvankaunis herrasmiesori I.P Legenda on Oulu Express- voittaja ja Derby kakkonen. Ikäluokkansa kärkinimiin kuuluneen oriin suku ei suuremmin esittelyjä kaipaa. Isä on viisinkertainen ravikuningas Viesker, joka on niittänyt mainetta myös jälkeläistensä kautta. Emä I.P Suvitar ( I. Suikku, e. I.P Vipotti) on maineikkaan Suvelan tallin kasvatti, josta mm. ori I.P Lento. Emän emä on I.P Vipotti mistä mm. kolminkertainen ravikuningatar I.P Vipotiina. I.P Legenda on täyden kympin luonteella varustettu ori, joka on lihaksikas ja kevytrakenteinen. Silmäänpistävää on myös oriin ravivarmuus ja helpporavisuus.

 


 

Maranello

MaranelloMaranello

Uno – Kelhon-Natalia – Ero-Liippa

Sh-ratsukantakirjaori 2. palkinto

Hinnat:

Varsamaksu 400€ (ei alv)

 

 

Maranellon isä on kolminkertaisen ravikuninkaan Vireenin poika Uno, emänisä katseenkääntävä loistoliinakko Ero-Liippa, jonka isänä suoraan itse Ero-Lohko, nelinkertainen ravikuningas. Maranello edustaa vanhoja osin katoamassa olevia sukulinjoja, ollen ainoa Unon kautta Vireeni-Vieteri linjaa jatkava ori.

Maranellolla on kolme hienoa askellajia, ja sen ratsastettavuus on erinomainen. Sillä on järeät hyväasentoiset jalat. Tyypiltään se on jykevä, mutta kuitenkin todella ryhdikäs, liikkuu helposti, sekä on erittäin herkkä ja kevyt ratsastaa.

Maranellolla on 14 jälkeläistä, ensimmäinen neljän varsanikäluokka on nyt 5-vuotias. Ori jättää varsoihinsa selkeästi oman leimansa, ne ovat ryhdikkäitä, hyväluustoisia, liikkuvat hyvin ja ovat olleet helppoja opettaa. Myös isä-Maran jouhien väri on periytynyt osalle varsoista.

Maranello on kilpaillut kymmenen kautta kouluratsastuksessa alue- ja kansallisissa kilpailuissa HeB-HeA tasolla saavuttaen useita sijoituksia (kansallisella tasolla HeA 65,769%, HeB 70,000%).

www.orimaranello.fi


PonuveikkoPonuveikkohaijaan_oriasema_markus_korpi-hallila_012

Vekseli – Pontella – Ponte

sh-ratsukantakirjaori 1. palkinto

suomenhevosten kenttämestaruus 2003

suomenhevosten estemestaruus 2007, 2008

Hinnat:

Varausmaksu: 100€

Varsamaksu 600€

 

 

Veikko on erittäin monipuolinen suoritushevonen. Orilla on laadukas laukka ja se on yhteistyöhaluinen ja voitontahtoinen. Veikko on hypännyt 130cm avoimia esteluokkia ja sillä on suomenhevosten estekultaa vuosilta -07 ja -08 sekä pronssia -04. Veikko on myös kilpaillut kouluratsastuksessa voittaen suomenhevosten helppo A -luokkia ja ollen kahdesti koulumestaruuksissa 5. ja kerran 4. Vuonna -03 se on myös voittanut kenttäkultaa.

Veikolla on 82 jälkeläistä. Se periyttää erinomaista laukkaa  ja hyvää hyppykykyä sekä tekniikkaa.

Sen jälkeläiset ovat menestyneet laatukilpailuissa erinomaisesti.
Violin 2014 laatukilpailun 3v. paras kouluhevonen ja kokonaiskilpailun 3.
Ypäjä Huttunen 2014 4v. paras estehevonen ja kokonaiskilpailun voittaja.
Ypäjä Iskelmä 2015 4v. paras estehevonen ja kokonaiskilpilun voittaja.
Ypäjä Huttunen 2015 5v. 6.
Aroha Pilotti 3v. karsintojen 1. ja finaalin 7.
Kujalan Loitsu 3v. karsintojen 3. ja finaalin 8.

www.mallatinratsutila.fi/toiminta/jalostus

 


SONY DSCR.T. KajausR.T KAJAUS - PÄÄ

Toto – E.T.Purje – Erilo

sh-ratsukantakirjaori

suomenhevosten kenttämestaruus 2001

Hinnat:

Varsamaksu 290€ (ei alv)

Oriin kuljetus asemalle 30 € / kerta (ei alv)

I – Palkinnolla jalostusarvostellut tammat ilman varsamaksua

II – Palkinnolla jalostusarvostellut tammat -50% varsamaksusta

Kysy orin omistajalta tarjousta myös erisukuiselle tai kilpailuissa menestyneelle tammalle

 

R.T. Kajaus on monipuolinen ja rohkea suoritushevonen. Luonteeltaan tämä erisukuinen kirppulainen ori on tasainen ja rehellinen sekä toimiva niin ratsastuksessa kuin ajossakin. Se on periyttänyt mutkatonta, palvelevaa ja seurallista luonnettaan vahvasti jälkeläisilleen. Kajauksella on irtonaiset, tahdikkaat askellajit, erittäin hieno käynti, joustava ravi ja hyvä laukka. Se on kevyt ja ryhdikäs ratsutyypin ori, jolla on esteillä hyvä jalkatekniikka ja suuri kapasiteetti.R.T. Kajaus on suomenhevosten kenttämestari 2001, lisäksi sillä on 6. sija estemestaruuksissa ja 9. sija koulumestaruuksissa. Kajaus on kilpaillut 10 vuoden ajan kansallisella tasolla voittaen ja sijoittuen kaikissa kolmessa lajissa.Oriilla on vuosilta 2004-2015 syntyneitä jälkeläisiä 22 kpl, joista ori Taika Tami oli kolmevuotiaana näyttelynsä paras varsa. Tami voitti lisäksi Harjun laatuarvostelukarsinnan ollen samalla lupaavin estehevonen. 5-vuotiaana se sijoittui laatuarvostelussa ja aluetasolla kentässä ja koulussa sekä osallistui ainoana suomenhevosena esteratsastuksen Racing Noviisisarjaan 2012. Taika Tami oli Tapiola-kasvattajakilpailun kolmas vuonna 2013. Lisäksi Sorajouhi on kilpaillut sijoittuen kansallisella tasolla esteitä ja aluetasolla myös koulua ja kenttää. Vuonna 2014 se oli estemestaruuksien viides ja voitti Prix de HKScan-aluekoululuokan.R.T. Kajauksen emälinjalla on hienosti menestyneitä ravitammoja, mm. Kuningatarkilpaan useasti osallistunut, kuvankauniiksi kehuttu Purjetähti. Kajauksen emä E.T. Purje on jälkeläispalkittu R-suunnan Valio-palkinnolla. Kajauksen emälinjalta kansallisella tasolla ovat Kajauksen lisäksi kilpailleet Almaa, Vejanitar, Samettiruusu, E.T. Turilo ja R.T. Lipsu sekä aluetasolla myös R.T. Ulriikka. Samettiruusu voitti laatuarvostelun kolmevuotiaana ja palkittiin parhaasta rakenteesta neljävuotiaana. R.T. Rapsakka on kantakirjattu 40 rakennepisteellä ratsusuunnalle (ratsastettavuudella ilman palkintoa).E.T. Purje on periyttänyt todella toimivaa ja palvelevaa luonnetta, joka ravihevossuvuista huolimatta on tuottanut menestyneitä ratsuja. Ravikäytössä on mm. 13-vuotiaana täysin puhtain kuvin kantakirjattu, täysin terve, yli 100 starttia juossut Kelponen.

www.rtkajaus.net